Om rss

Idag, torsdag den näst sista oktober, började den säsongens första snö falla. Med hänsyn taget till det kan jag konstatera:

Om 1 dag är det fredag.

Om 26 dagar är det lön igen.

Om 31 dagar har Anders namnsdag.

Om 52 dagar vänder det, då blir varje dag ljusare än dagen innan.

Om lite mindre än 2 månader är julen slut.

Om lite mer än 2 månader är det ett helt nytt år.

Om 365 dagar sitter jag och tänker: Fan vad mörkt och jävligt det är ute.

Om 3652 dagar sitter jag och tänker: Fan, vad tunnhårig och jävlig jag ser ut.


Proaktiv tisdag? rss

Tidigare under kvällen satt jag och gick igenom mina räkningar och konstaterade att jag kanske skulle leva lite ekonomiskt och inte ta ut svängarna så mycket den kommande månaden. Klokt kan tyckas, men livet vill annorlunda.

Inom loppet av två timmar har jag fått två trevliga inbjudningar till fester, som lägligt inträffar med en veckas mellanrum. Jag måste nog investera i ett par nya jazzbyxor.

Värt att anmärkas är att båda inbjudningarna kom på en tisdag. Är det för att på tisdagen är gångna helgen glömd, arbetsveckan väl påbörjad och det uppstår ett behov att proaktivt motverka eventuellt kommande rastlöshet?


Huslig rss

På en vecka har jag varit, enligt eget tycke, rejält huslig.

För en vecka sedan bakade jag bullar. de blev både fina och goda. I förrgår drämde jag till med syltkokning. Lingonsylt. Min mor var vänlig att plocka en hink med lingon till mig och Larsson som vi kunde koka sylt av. Nu är det gjort, förmodligen är den god, om man nu är lagd åt lingsonsyltshållet, vilket jag inte är.

Bullar

Goda och fina kanelbullar.

Lingonsylt

Förmodat välsmakande lingonsylt.

 


Powered by Wordpress.