Torsdag - En mycket lång dag. rss

Vi åkte till Stockholm och Handelskammarens Hus. Där var det ett gäng företag som var inbjudna för att visa upp sig. Resan ner började 06.00 i en slitterny, hyrd Mercedersbuss. Vi var de första som hyrde bussen. Kanske de sista, skulle det visa sig.
Själva tillställningen i Stockholm har jag inte så mycket att säga om, den gick bra. Däremot blev hemresan en fars. På väg ut ur Stockholm började batterilampan lysa. Jaha, tänkte vi, det är inte så mycket att göra åt den saken just nu, vi kör vidare och ser vad som händer. Först dog halvljuset, sedan radion och efter det instrumentbelysningen.

Skymningen kom och bilarna vi mötte började blinka åt oss för att upplysa om att vi inte hade något lyse. Strax söder om Månkarbo började själva bussen gå lite sådär halvknackigt också. Vi stannade i Månkarbo och ringde Statoil i Hagaström, där vi hyrt bussen. Medan killen på Statoil ringde runt och försökte styra upp något gick vi till Månkarbogrillen och åt tunnbrödsrulle. När vi kom tillbaka till bussen var den helt död. Inte ett liv i skiten.

I två timmar stod vi inne i och cirkulerade runt en mack i väntan på en bärgare. Den tog oss åt fel håll, tillbaka till Uppsala. Där fick vi låna en ny jävla buss och kunde till slut åka hem mot Gävle. Vi kom hem ganska precis 00.00.

Kvinnan i macken blev glad i alla fall. Vi var fina kunder och köpte kaffe, godis, trisslotter, spelade stryktipset och kollade på hockey.


Inga kommentarer »

RSS feed for comments on this post.

Leave a commentPowered by Wordpress.