Marsbadet rss

Söndag eftermiddag och strålande sol, kan det bli bättre?

Vi åkte ut mot Engeltofta och såg uppe från vägen att det inte skulle gå att bada där. Isen sträckte sig över till Korsnäs. Ute i Bönaviken var det likadant.

Fullt med människor som åkte långfärdsskridskor och spark. Runt, runt - fram och tillbaka. Det var precis som om de hånade oss och ville säga: Haha era idioter, här går det inte att bada. Det gjorde det inte heller, det var inte en tillstymmelse till öppet vatten. Vi stod ute vid Sjöfartsverkets brygga och konstaterade att det kanske inte blir något marsbad överhuvudtaget.

Samtidigt var Malin och hälsade på sina arbetskamrater uppe i trafikledningen. Jag ringde Malin och sa att det inte blev något bad. Efter ett par minuter kommer hon ut med en Båtman i släptåg. Han hade sagt: Det blir det visst det, jag ska fixa så de kan bada jag.

 

Båtmannen, Mattias, hoppade ombord på Lotsbåt 756 och vevade igång maskineriet. Isen låg kompakt runt båten ända till han brassade på och propellrarna började snurra. Bakom båten gick isen som i en våg innan den med ett kraftigt ljud gav vika. Han lät motorn gå ett tag till det var helt rent bakom.

Så där, nu kan ni bada.

Perfa!

Det här badet var det roligaste av vinterbaden hittills. Solen sken och  vi hade publik runt hela Bönaviken, kändes det som. Badet i sig var lika kallt som vanligt, det fina var att komma upp och känna att solen faktiskt värmde lite.

Men nu känner jag mig ganska säker på att det inte blir samma problem när aprilbadet ska avklaras. Då måste solen ha gjort sitt och smält bort den förbannade isen.

 

Johan och jag dividerar om vem som ska börja.

Det blev jag.

Så där. Då var det bara Johan kvar.


2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post.

  1. Ja det är ju bra att ha “kontakter”… sen kan man ju tycka att bra “kontakter” borde nyttjas till vettiga saker, ni vet sÃ¥na som friska människor ägnar sig Ã¥t.

    Comment by Qlas — March 27, 2006 #

  2. Vad är det för fel på er tro?

    Comment by Pernilla — April 4, 2006 #

Leave a commentPowered by Wordpress.