Det ska vi fira rss

Höger / Vänster

I natt, kl 05.00 är det 41 år sedan högertrafikomläggningen skedde i Sverige.

Det tänkte jag fira genom att fr.o.m 04.00 åka ut och köra bil på vänster sida för att sedan, precis som för 41 år sedan, börja köra på höger sida. När det begav sig hade man i och för sig totalstopp några timmar innan själva bytet, men sådana detaljer tycker inte jag man behöver bry sig så mycket om, en bemärkelsedag som denna.
Om jag får några fler med mig kan vi bli en hel karavan som kör på vänster sida i natt, då tvingar vi ju de andra att följa med och kan kanske ta tillbaka vänstertrafiken permanent. Gerillastyle.


1 kommentar »

RSS feed for comments on this post.

  1. jag anmäler mej att göra detsamma.
    vi drar ju från sthlm till gävle imorgon, jag firar genom att lägga mej på fel sida vägen ut genom stan via essingeleden och sen vidare hela e4 norrut.
    För att fira till det riktigt ordentligt genomför jag firandet dessutom i rusningstrafik!

    Comment by johAn — September 3, 2008 #

Leave a commentPowered by Wordpress.