Proaktiv tisdag? rss

Tidigare under kvällen satt jag och gick igenom mina räkningar och konstaterade att jag kanske skulle leva lite ekonomiskt och inte ta ut svängarna så mycket den kommande månaden. Klokt kan tyckas, men livet vill annorlunda.

Inom loppet av två timmar har jag fått två trevliga inbjudningar till fester, som lägligt inträffar med en veckas mellanrum. Jag måste nog investera i ett par nya jazzbyxor.

Värt att anmärkas är att båda inbjudningarna kom på en tisdag. Är det för att på tisdagen är gångna helgen glömd, arbetsveckan väl påbörjad och det uppstår ett behov att proaktivt motverka eventuellt kommande rastlöshet?


3 kommentarer »

RSS feed for comments on this post.

 1. Kulorna ska rulla,

  Comment by johan — October 23, 2008 #

 2. Jag tänker såhär. På många svenska arbetsplatser finns det bara två samtalsämnen att behandla på en vecka, så pass få gemensamma nämnare har man med sina kollegor.

  1. Vad har du gjort i helgen?
  2. Vad ska du göra i helgen?

  Den första är ju givetvis undantagen måndagen. Klart folk freakar när de inser att de inte kommer att ha någonting att prata med varandra om förrän på fredagen, när samtalsämne nummer två borde behandlas. Man får panik helt enkelt.

  Comment by Frk Oreda — October 30, 2008 #

 3. Frk Oreda, jag tror du kan vara inne på rätt spår. Panik över att inte ha något att tala om.
  Kan också vara en motreaktion på att man inte hade något att komma med dagen innan, då det redogjordes för helgens bravader. På tisdagen kontrar man med en stundande fest för att inte verka helt utanför.

  Comment by Bilson — October 30, 2008 #

Leave a commentPowered by Wordpress.