Bakningsblogg - Jordgubbstårta rss

När man ska göra en jordgubbstårta är det väldigt viktigt att man har hemmagjorda bottnar. Klarar du inte av det kan du köpa färdiga på affären.

Först tar du en sockerkaksbotten och har vaniljkräm och grädde på. Sen applicerar du, förutom massor med grädde, till exempel några bananer och en stor bit kexchoklad. Ta av skalet från bananerna först. Efter det är det dags för grädden igen. Överst lägger du på den sista bottnen som då får arbeta som lock. På locket applicerar du, förutom massor med grädde, några skivade jordgubbar samt nånting grönt och strimlat som finns att köpa på påse.

Vill du göra din tårta extra märkvärdig tar du sammanlagt tre bottnar samt toppar hela arrangemanget med gelé.

När du är färdig bör din tårta se ut ungefär så här:

TÃ¥rta

Observera att varken bananerna eller kexchokladen är synliga.


1 kommentar »

RSS feed for comments on this post.

  1. Mitt försök blev inte så lyckat! Tårtbottnen blev till en krater med maräng på toppen, det märkligaste bakverk jag sett. Nu ska jag testa din variant i stället. Härligt med bakbloggar, ser fram emot nästa inlägg. Har du fått flytta in till din egen spis nu förresten?

    Comment by Eva-Lena — January 26, 2011 #

Leave a comment



Powered by Wordpress.