Igelkott rss

Erinaceus europaeus

På väg hem från Bion igår såg vi en Igelkott. När jag närmade mig den för att knäppa kortet så kröp den naturligtvis ihop som en boll. Det är ett mycket häftigt djur.

Mer än 6000 taggar har den. En märklig sak med dessa märkliga djur är att när den springer så är själva överkroppen helt stilla, det är bara benen som rör på sig. Det ser nästan ut som den glider fram, fast tittar man noga så ser man de där små benen veva på där under.

Vi följde den från Gammelbron och en bit upp på söder. Det kan vara samma igelkott som Malin såg på Brunnsgatan och som Tobbe sett på hans bakgård. Det kan också vara ett gäng kottar som håller till här. i så fall undrar jag var de brukar hänga när de träffas. Det skulle vara trevligt att få vara med nångång.

The Kotte


1 kommentar »

RSS feed for comments on this post.

  1. Det jag saknar mest från Hökarängen är nog ändå igelkottsparet som brukade knulla under vår balkong.

    Comment by Anna — May 16, 2006 #

Leave a commentPowered by Wordpress.