Söndag rss

Bilder kommer senare.

Frukost, taxi till mässan och ett Konstaterande att vi var överflödiga. Blev i princip ombedda att åka ner på stan och ha det bra i solen. Visst, visst, helt okej, det är ni som betalar. Taxi tillbaka till hotellet för att lämna in lite väskor and shit. Vi åker mycket taxi här nere. Av de taxiresor vi hittills gjort har vi lyckats betala en med kort. Han hade en sådan där manuell gammal drag-drag-karbonpapperskopia från 1985 i bagageluckan.

Solen var som sagt strålande och vi tog en promenad åt det håll centrum låg. Passerade någon slags parkanläggning med damm där de hade gött upp gigantiska svanar som åt barn och gamla tanter. Normalt sett så skulle alla affärer haft stängt eftersom det är söndag men pga fotbolls-vm så hade de öppet. Danke.
Sverige möter ju England på tisdag och vi gick febrilt runt för att hitta en gul tröja med någon slags sverigeanknytning på. Helt jävla omöjligt förutom det officiella matchtröjorna för 700 kronor.

Klas skulle handla ett headset och ett minneskort på en stor elektronikaffär vid namn Saturn. I kassan tog det naturligtvis tvärstop. NEIN KARTE! KONTANTEN BITTE! Då blev vi så jävla less så vi lät skiten ligga på bandet och bara gick iväg.

Efter att par timmars vandrande, diverse kontanta inköp, föraktande av tysk shoppingkultur och lunch på Subway var vi förtvivlat trötta på att leta samt än mer förtvivlat törstiga. Vi svepte ett stop öl. Det var minst 35 grader varmt i skuggan.
Vid öl två upptäckte vi att det vara var en ktrekvart kvar till matchstart mellan Brasilien och Australien. Den kunde vi ju inte missa. Vi blev kvar längs Rehn och fick sällskap av två killar från Mexiko. Mer öl och efter matchen var det dags att äta middag. Vi hittade ännu en italiensk restaurang och åt två måttligt stora pizzor.

Vid bordet bredvid satt det två norska, trevliga men ganska fula tjejer. Vi började prata med dom och de hade fått ett tips av en taxichaufför om ett bra ställe. Varför inte tyckte jag, Klas var tveksam men hängde med i alla fall. Vi tog en taxi till hotellet för att lämna våra kassar och ta på oss kläder som var lite minder genomsvettiga. Fortsatte i en ny taxi mot det där stället som skulle vara bra. Det var naturligtvis stängt när vi kom fram så taxin fick åka tillbaka in mot city igen. Nu var vi trötta på norskorna och lät de gå ett par meter före oss. Klas fick syn på en källarnedgång som vaktades av en stor mörk kille. Dit skulle vi naturligtvis gå.
“-May I help you?” brummade mannen
“-May we come in?” sa Klas.

Han granskade oss en stund och sa sedan “yes you can” och klev Ã¥t sidan för oss.
Stället visade sig vara något slags skumt tillhåll. Förmodligen en förtäckt bordell.
Ölen kostade 4€ för 33cl, det är nästan dubbelt så mycket som på andra ställen.
Vi tog en varsin öl och gladdes över vårt avvikande från norskornal. Vi gladdes också över att min tändare visade sig vara självlysande i mörkret.

Kvällen avslutades med en promenad i ett ljummet duggregn och sen march pannkaka ner i säng.


1 kommentar »

RSS feed for comments on this post.

  1. Nu är det dags att uppdatera din blogg igen!

    Comment by Pernilla — July 7, 2006 #

Leave a commentPowered by Wordpress.